IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола пое нагоре

Основен фактор за нагласите на инвеститорите остават преговорите около фискалната пропаст в САЩ

13:12 | 26.12.12 г.
Цената на петрола пое нагоре

Цената на петрола тръгна нагоре в днешната търговия, докато инвеститорите нервно очакват подновяването на преговорите около фискалната пропаст в САЩ, съобщи MarketWatch.

Американският лек суров петрол с доставка през февруари поскъпна с 0,6% до 89,17 долара за барел, след като вчера поевтиня с 5 цента до 88,61 долара за барел.

Президентът на САЩ Барак Обама заяви днес, че прекъсва почивката си на Хавайските острови, за да се върне във Вашингтон и да постигне ново споразумение, което би предотвратило едновременното влизане в сила на нови бюджетни съкращения и премахването на данъчни облекчения от времето на президента Джордж Буш-младши в началото на 2013 г.  Двете камари на американския Конгрес също трябва да подновят работа днес.

Преди Коледа Белият дом и републиканците, контролиращи Камарата на представителите, не успяха да постигнат споразумение, като основният проблем е дали да бъдат запазени данъчните облекчения за богатите американци.

Цената по фючърсите за доставка на природен газ през януари се понижи с 0,6% до 3,33 цента за милион британски термални единици.

Горивото за отопление поскъпва с 0,65% до 3,02 долара за галон, докато цената на бензина нараства с 0,7% до 2,77 долара за галон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:55 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още