IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола се отлепи от триседмичното дъно

Днес котировките се възстановяват заради позитивни очаквания за Китай

08:50 | 07.12.12 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола се отлепи от триседмичното дъно

Цената на петрола се повишава в последния ден на седмицата, но въпреки това се движи с около 3% спад спрямо миналия петък.

Повод за оптимизма днес дават очаквания за добри данни за китайското индустриално производство и продажбите на дребно в страната, пише Bloomberg.

Вчера в Ню Йорк лекият суров петрол отстъпи с близо 2 на сто до 86,26 долара за барел, за да достигне най-ниското си ниво от 15 ноември досега. През нощта обаче котировките наваксаха около 0,3 на сто до 86,54 долара за барел.

Въпреки това цената на суровината остава с около 3 на сто под тази от миналия петък.

На борсата в Лондон вчера петролът сорт брент поевтиня с 1,5 на сто до 107,03 долара за барел, а тази сутрин цената му се възстановява минимално до 107,27 долара за барел.

Според анализатори индустриалното производство на Китай е нараснало с 9,8 на сто през ноември на годишна база. За продажбите на дребно пък се очаква увеличение от 14,6 на сто на годишна база. Официалните данни за двата показателя ще бъдат публикувани в неделя.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още