IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ExxonMobil и Royal Dutch Shell влошиха резултатите през третото тримесечие

По-слабите приходи и печалби на компаниите не са изненада за анализаторите

21:02 | 01.11.12 г.
ExxonMobil и Royal Dutch Shell влошиха резултатите през третото тримесечие

Финансовите резултати на ExxonMobil за третото тримесечие надминаха очакванията на анализаторите, въпреки че са по-слаби в сравнение със същия период на миналата година, съобщи CNBC.

Петролният гигант обяви печалба на акция в размер на 2,09 долара за периода юли-септември в сравнение с 2,13 долара, отчетени година по-рано. Wall Street обаче очакваше печалбата на акция на компанията да бъде 1,95 долара.

Чистата печалба на ExxonMobil за тримесечието е 9,57 млрд. долара, докато година по-рано компанията регистрира печалба в размер на 10,33 млрд. долара.

Приходите на Exxon за трите месеца до края на септември са били 115,71 млрд. долара, което е с 8 на сто по-малко в сравнение със същия период на предходната година.

Приходите на компанията за първите 9 месеца на годината обаче са с `10 на сто по-високи спрямо първите 9 месеца на миналата година.

Влошени резултати обяви днес и Royal Dutch Shell, предаде The New York Times. Чистата печалба за тримесечието на компанията е 6,6 млрд. долара.

Петролният гигант трябваше да отпише активи на стойност 354 млн. долара, основно свързани с газовите находища в САЩ.

Изданието посочва, че резултатите и на двете компании не са изненадващи, тъй като цените на природния газ в Щатите са приблизително с 30 на сто по-ниски в сравнение с миналата година.

Въпреки че цените на петрола са приблизително същите като през миналата година, двете компании са станали значително по-зависими от производството на синьо гориво в последните няколко години.

ExxonMobil освен това пострада и заради проблемите с производството в Казахстан и Северно море, докато Shell имаше проблеми с наводненията и политическата нестабилност в Нигерия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още