IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола се понижи за пета поредна сесия

Резервите от черно злато в САЩ са на най-високо ниво, откакто се води статистика

22:35 | 24.10.12 г. 2
Цената на петрола се понижи за пета поредна сесия

Цената на петрола се понижи за пета поредна сесия, след като американското енергийно министерство обяви данните за запасите от суров нефт в страната, предаде Bloomberg.

В края на сесията на стоковата борса в Ню Йорк фючърсите на лекия американски суров петрол със срок на доставка месец декември поевтиняха с 94 цента, или 1,1%, до 85,73 долара за барел.

Това е най-дългият период на спад на цената на черното злато, регистриран от пет месеца.

Декемврийските контракти на сорта брент поевтиняха с 40 цента, или 0,4%, до 107,85 долара за барел на борсата в Лондон.

Днес американското енергийно министерство съобщи, че запасите от петрол в САЩ през миналата седмица са нараснали с близо 6 на сто до 375,1 млн. барела, което е най-високо ниво от 20 юли.

Петролните резерви на САЩ освен това са и най-големите за този период на годината, отчитани откакто правителството е започнало да води статистика през 1982 г.

За седма поредна седмица се отчита ръст в производството на петрол в САЩ, като добивите достигнаха 6,61 млн. барела дневно, което е 17-годишен максимум. В тази връзка експерти прогнозираха, че страната е на път да стане най-големият производител на петрол в света.

За четвърта поредна седмица се отчита повишение и на вноса на черно злато в Щатите на фона на спадащото потребление на горива заради навлизането в неактивния шофьорски сезон.

Пазарните участници се повлияха и от не особено оптимистичните данни от Европа днес. Производството и секторът на услугите на Стария континент продължават да се свиват, а бизнес климатът в Германия се е влошил за шести пореден месец.

С понижение приключи и цената на златото в днешната сесия. Фючърсите на благородния метал със срок на доставка месец декември поевтиняха със 7,8 долара, или 0,5%, до 1 701,6 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
edimi
преди 11 години
Ей сега ще ти обяснят набързо отношението цени на петрол и курс на долар :) НО ключа за палатката не е там и всички го знаят. Изводите се набиват. Инфлация. Зверски печалби. Монопол.Има и още една странност. При цена на брент 115, лек-ия е 100. При цена на брент-а от 107, лек-ия е 85. Защо ли такава разлика в спреда??!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
stoiloff
преди 11 години
Опа. При тази цена преди години имахме цени на горивата от лев и нещо? А сега? Гледам , гледам и на всички бензиностанции еднакви цени???? Защо ли не искат да се конкурират тези хора? НЕ мога да си обясня? Може ли некой да ми обясни?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още