IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола остава малко над 93 долара

Силният долар ограничи поскъпването на черното злато в Ню Йорк

23:06 | 09.08.12 г. 3
Цената на петрола остава малко над 93 долара

Цената на петрола приключи почти без промяна в днешната сесия, след като доларът поскъпна срещу еврото заради опасенията от влошаването на дълговата криза в еврозоната, предаде Bloomberg.

В края на сесията в Ню Йорк фючърсите на лекия американски суров петрол със срок на доставка месец септември поскъпнаха със само 1 цент до 93,36 долара за барел, като преди това докоснаха ниво от 94,21 долара заради по-добрите от очакваното данни за пазара на труда в САЩ.

От 28 юни, когато лекият американски суров петрол регистрира най-ниската си стойност за годината, цената на фючърсите се е повишила с 20%, изчислява агенцията.

В Лондон септемврийските контракти на сорта брент добавиха 1,08 долара, или 1%, до 113,22 долара за барел.

“Доларът е по-силен на валутните пазари, което вероятно ще удържа устрема на цените на петрола”, коментира пред агенцията Адисън Армстронг, директор пазарни проучвания в Tradition Energy.

Освен данните за подадените през миналата седмица молби за обезщетения при безработица, подкрепа на цената оказа и статистиката за търговския дефицит на САЩ. Американското търговско министерство съобщи, че през юни той е бил в размер на малко под 43 млрд. долара, докато икономисти очакваха търговският дефицит на Щатите да достигне 47,5 млрд. долара.

Анализатори посочват, че това може да се отрази на ревизираните данни за икономическия растеж през второто тримесечие на годината, които трябва да излязат до края на месеца.

Данните за цените на еднофамилните жилища в САЩ също обнадеждиха инвеститорите в суровини. Асоциацията на брокерите на недвижими имоти съобщи, че е регистрирала ръст на продажните цени на еднофамилните жилища в 10 от 137-те градове, в които наблюдава пазара на имоти за статистически цели.

Същевременно на стоковата борса в Ню Йорк цената на златото се повиши заради засилването на спекулациите за допълнителни икономически стимули, след като днес излязоха данните за инфлацията в Китай.

В края на сесията фючърсите на благородния метал поскъпнаха с 4,2 долара, или 0,3%, до 1 620,20 долара за тройунция.

Анализатори коментират, че ако златото удържи 1 600 долара, през септември може да се очаква атака на нивото от 1 650 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:20 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Internet
преди 11 години
Русия е вързано към цената в Лондон, някъде около 106-107 за барел е на Уралс
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
Vesko94
преди 11 години
Доколкото знам Русия продава своя петрол също в долари. Каква е неговата цена към този момент? Все се говори за петрола на борсите в Лондон и Ню Йорк, никъде обаче не се казва каква е цената на руския петрол. Въобще как се определят цените на петрола. Защо в Ню Йорк той струва 93 долара примерно, а в Лондон 113 долара. Каква е разликата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Internet
преди 11 години
Не, цената на петрола е 113,22$ за барел, защото когато отида на бензиностанцията да заредя бензин ми смятат суровината на база петрол Брент, а не по американския лек петрол...Несъм нито в Ню Йорк, нито в Хюстън.Нужна е поправка, Инвестор.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още