IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на петрола и златото пълзят нагоре в очакване на нови стимули

Благородният метал се завърна устойчиво над 1 600 долара за тройунция

21:20 | 08.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Цените на петрола и златото пълзят нагоре в очакване на нови стимули

Цените на златото и петрола продължават да пълзят нагоре заради очакванията на пазарните участници за нови стимули в подкрепа на икономическия растеж от страна на централните банки, пише MarketWatch.

Днес цената на златото с доставка през декември поскъпна с 0,2 на сто до 1 616 долара за тройунция на борсата в САЩ. Поскъпване от 0,8 на сто до 28,09 долара за тройунция пък записа среброто.

На борсата в Лондон днес петролът сорт брент поскъпна минимално до 110,40 долара за барел, след като в по-ранен етап на търговията котировките доближиха 112 долара за барел.

Днес стана ясно, че през последната седмица петролните запаси на САЩ са записали по-голям от прогнозирания спад. Общото свиване е с 3,7 млн. барела до 369,9 млн. барела, което е далеч над прогнозите за понижение с 500 хил. барела.

Това също се отрази позитивно на котировките и те заличиха натрупания през деня спад. Така лекият суров петрол, търгуван на борсата в Ню Йорк, се движи с ръст от 0,6 на сто до 94,24 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:37 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още