IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данните за пазара на труда в САЩ подкрепиха цената на петрола

Пазарните участници очакват, че заради отчетеното леко повишение на безработицата в САЩ ще последва нов кръг икономически стимули

22:30 | 03.08.12 г.
Данните за пазара на труда в САЩ подкрепиха цената на петрола

Цената на петрола регистрира най-силното повишение от месец насам по време на сесията на стоковата борса в Ню Йорк, след като американското трудово министерство съобщи, че през юли са създадени повече работни места от очакваното, предаде Bloomberg.

Фючърсите на лекия американски суров петрол със срок на доставка месец септември поскъпнаха с 4,27 долара, или 4,9%, до 91,4 долара за барел в края на днешната сесия, което е най-големия скок от 29 юни. За седмицата цената на лекия петрол се е повишила с 1,4%, но от началото на годината е паднала със 7,5%.

Септемврийските контракти на сорта брент в Лондон поскъпнаха с близо 3 долара, или 2,8%, до 108,87 долара за барел.

“Всичко, което предполага, че икономическият растеж се засилва, действа на цената на петрола. В момента на пазара влияе и тропическата буря “Ернесто” заради опасенията, че производството в Мексиканския залив може да спре”, коментира пред агенцията Майкъл Линч от Strategic Energy & Economic Research.

Пазарните участници очакват, че заради отчетеното леко повишение на безработицата в САЩ ще последва нов кръг икономически стимули. Вчера суровините поевтиняха, след като Европейската централна банка, подобно на американския Федерален резерв, реши засега да не предприема допълнителни действия срещу кризата.

Ситуацията в Сирия също оказва подкрепа на цената на петрола.

Същевременно златото поскъпна в днешната сесия на стоковата борса на Ню Йорк. В края на търговията цената за тройунция нарасна с 18,60 долара, или 1,2%, до 1 609,3 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още