IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на сорта „Брент“ се насочва към 106 долара за барел

Суровината обаче е на път да запише най-сериозен седмичен спад за последния месец

17:50 | 27.07.12 г. 1
Цената на сорта „Брент“ се насочва към 106 долара за барел

Цената на петрола от сорта „Брент“ се покачва към 106 долара за барел, подкрепена от надеждите за нови икономически стимули в САЩ след потвърждението за забавяне на икономическия ръст, съобщи Ройтерс.

Цената по фючърсите за доставка на „Брент“ през септември нарасна с 30 цента до 105,56 долара за барел, след като бе достигнала и 106,41 долара за барел.

Фючърсите за американския лек суров петрол регистрират минимална промяна до 89,39 долара за барел.

Въпреки днешното повишение цената и за двата типа петрол е на път да запише най-сериозен седмичен спад от месец насам.

Забавянето на ръста на американската икономика до 1,5% през второто тримесечие бе очаквано, но то би могло да накара американския Федерален резерв да налее допълнителни пари в икономиката чрез изкупуване на собствен дълг, прогнозират икономисти

Подобен ход вероятно ще подтисне долара, тъй като тенденцията при валутата е да се движи в обратна посока на цената на суровини като петрола.

Европейската централна банка пък обеща да направи всичко възможно, за да запази еврото, подкрепяйки финансовите пазари и общата европейска валута.

„Финансовите пазари са свидетели на благоприятна комбинация от леко нарастващи риск апетити, тъй като притесненията за предстояща катастрофа в еврозоната намаляха, а перспективите за допълнителни стимули в САЩ нараснаха“, заяви Карстен Фритш, петролен анализатор във франкфуртския филиал на  Commerzbank.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
stoiloff
преди 11 години
Цените на нефта са изкуствено завишени! Реално цената му е около 30$ за барел! Всичко по света е спекулации! Всички цени са надути и на златото и на диамантите. Важното е да се източват парички. Другото... майната му на света :) оцеляват измамниците и връзкарите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още