IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола се понижи до близо 8-месечно дъно

От Китай продължават да излизат данни, които дават сигнали за забавяне на икономическия ръст

10:08 | 04.06.12 г. 6
Автор - снимка
Редактор
Цената на петрола се понижи до близо 8-месечно дъно

Цената на петрола падна до почти 8-месечно дъно по време на азиатската електронна сесия на стоковата борса в Ню Йорк заради знаците за икономическо забавяне на САЩ и Китай, предаде Bloomberg.

Фючърсите на лекия американски суров петрол със срок на доставка месец юли поевтиняха с още почти 2% до 81,59 долара за барел, като разшириха 8,4-процентния спад от миналата седмица.

В Лондон юлските контракти на сорта брент поевтиняха до 97,20 долара в Лондон.

От Китай продължават да излизат данни, които сигнализират за забавяне на икономическия ръст. Статистическата служба в Пекин съобщи, че на фона на спадащия износ, намаляващите промишлени поръчки и отслабването на сектора на имотите секторът на услугите в Китай е регистрирал най-бавния си ръст от една година насам.

Междувременно JPMorgan Chase понижи прогнозата си за годишния икономически растеж на страната до 7,7% за 2012 г.

„Данните потвърждават, че забавянето се разпространява от производствения сектор към сектора на услугите“, коментира Тим Кондън, главен икономист за Азия на ING Financial Markets.

„Сегашното икономическо забавяне е по-сложно, отколкото беше онова от 2008 г., и отразява адекватността на икономическата пренастройка, която се прави от властите“, допълва той.

Секторът на услугите съставлява 43% от китайската икономика в момента. Целта на властите в Пекин е да увеличат този дял до 47% до 2015 г., съобщи в края на май информационната агенция Xinhua.

Отражение върху настроенията на инвеститорите продължават да оказват и данните за заетостта в САЩ, които излязоха в петък. Американското трудово министерство съобщи тогава, че новосъздадените работни места са далеч под очакванията на анализаторите, а безработицата в страната неочаквано се е повишила до 8,2%.

Същевременно вчера иранската държавна телевизия Press TV съобщи, че Техеран ще настоява на предстоящата среща на министрите на петрола на държавите-членки на ОПЕК организацията да запази сегашните производствени квоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 1
amanotumnici
преди 12 години
Високата цена на горивата носи приходи за бюджета. Управлението подкрепя високите цени, защото това е най-лесния, елементарен и без перспективен начин да управляваш.Ако цените паднат, хората или ще си купят повече гориво или от спестените пари ще купят друга стока, която ще задвижи бизнеса. Каквото и да направи човек, все пари ще влязат в бюджета ... но управлението няма капацитет да мисли за икономиката. Гледат как да прилапат нещо покрай застраховки на имоти, след като не се договориха за комисионните по проекта Белене.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 0
tan
преди 12 години
И сега като стане пак 110 $ ще викат ми вдигнаха се цените....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
Pyramid
преди 12 години
А не е ли ТОВА причината всякакви иностранни субекти да имигрират у нас? Живее им се интересно на хората, а тук - Възможности да искаш :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
vembata
преди 12 години
Аз от седмици се нервирам че тия гадове монополисти държат цените от 110 доларовия връх до сега и какво се оказва че 110 - 80 = 30 долара поевтиняване и 2 стотинки на литър сваляне от страна на лукойл
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
huben.kolev
преди 12 години
Еее сетехте се най-накрая,че петрола поефенял!!!!!Ама горивата по бензиностанцийте сакато за световно!!!Безценно е да си живуркаш в Абсурдистан!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още