IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Китайци ще представят иновативно оборудване за добив на шистов газ

Интегрираното решение е с по-малък екологичен отпечатък и спестява финансови разходи, посочва производителят

21:26 | 01.05.12 г.
Китайци ще представят иновативно оборудване за добив на шистов газ

 

Honghua Group Limited, най-големият китайски износител на сондажно оборудване, обяви днес, че е готов с ново, интегрирано решение за добив на шистов газ, предаде MarketWatch.

По думите на производителя новата система намалява оперативния отпечатък заради по-малкото оборудване, което се разполага на повърхността около сондажа, както и спестява разходи.

Изчисленията на компанията показват, че интегрираното решение спестява до 10% от разходите в сравнение с традиционните решения за проучване и добив на шистов газ.

Съоръженията ще работят с газов, а не с дизелов генератор, което предполага, че част от добития шистов газ ще може да се използва за производство на енергия на място.

Освен това според производителя с новото оборудване се намаляват изпусканите вредни емисии с около 226 т, а след приключването на сондажите 60% от терените могат да бъдат рекултивирани.

Съоръженията ще бъдат представени на OTC 2012.

Планира се интегрираното решение да бъде приложено в търговски мащаби до две години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още