IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола се понижи почти до 8-седмично дъно

Данни на API показаха, че през миналата седмица резервите от суров нефт в САЩ са се увеличили, чакат се данните на енергийното министерство

10:32 | 11.04.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Цената на петрола се понижи почти до 8-седмично дъно

Петролът се търгува близо до 8-седмично дъно, след като данните на American Petroleum Institute (API) показаха, че запасите от суров нефт в САЩ са се увеличили през миналата седмица, съобщи Bloomberg.

Снощи на борсата в Ню Йорк фючърсите на лекия американски суров петрол със срок на доставка месец май поевтиняха с 1,4%, или 1,44 долара, до 101,02 долара за барел. В азиатската сесия фючърсите поскъпват с 18 цента до 101,20 долара за барел.

Вчера в Лондон контрактите на сорта Брент със срок на доставка месец май поевтиняха с 2,79 долара, или 2,3%, до 119,88 долара за барел. Тази сутрин барелът се търгува с 22 цента по-скъпо на ниво от 120,10 долара.

Данните на API показаха, че през миналата седмица запасите от суров петрол в САЩ са се увеличили за трета поредна седмица - с 6,6 млн. барела. Днес се очаква докладът на енергийното министерство на САЩ, като прогнозите на анализатори са за ръст на петролните резерви до най-високото им ниво от 1990 г.

Запасите от горива в Щатите са се увеличили с 1,18 млн. барела през миналата седмица при очакван спад от 1,38 млн. барела.

През миналата седмица търсенето на горива в Страната на неограничените възможности се е понижило с 0,8% в сравнение с предходния седемдневен период. Според данни на MasterCard потреблението е регистрирало спад за 32-ра поредна седмица.

От началото на годината цената на петрола се е покачила с 2,4 на сто заради конфликта между Иран и Запада и икономическите санкции срещу Техеран.

В събота в Истанбул започва нов кръг преговори за ядрената програма на ислямската република. Външният министър на Иран заяви твърда позиция страната му да защитава интересите си и каза, че Техеран няма да приеме предварителни условия преди възобновяването на преговорите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:13 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
lyusien
преди 12 години
Сега е момента С А Щ Е С Бразилия да отворят стратегическите си резерви и петрола да отиде там където му е мястото между 80 и 85 долара за барел Докога ще пълним гушите на арабите и Русия и да гърчим икономиките си Сега е момента Чаоо Желая ви успех
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още