IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на брента удържа нивото от 125 долара за барел

Фючърсите на лекия американски суров петрол стоят над 107 долара за барел

22:21 | 27.03.12 г.
Цената на брента удържа нивото от 125 долара за барел

Цената на петрола продължава да се движи в тесни граници, след като представител на енергийното министерство на САЩ съобщи, че може да се пристъпи към освобождаване на част от стратегическите резерви на страната, съобщи Bloomberg.

Фючърсите на лекия американски суров петрол със срок на доставка месец май поскъпнаха с 30 цента, или 0,3%, до 107,33 долара за барел на стоковата борса в Ню Йорк.

В Лондон контрактите на сорта брент поскъпнаха с 14 цента до 125,51 долара за барел.

Подкрепа на цената на черното злато оказаха спекулациите, че Федералният резерв ще предприеме допълнителни мерки за стимулиране на икономиката.

Продължава и напрежението около конфликта на Запада с Иран и наложените санкции на Техеран.

Иран, който е вторият производител на нефт в Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК), е доставял по 3,45 млн. барела дневно, което е най-ниско ниво от септември 2002 г.

Водещ производител в момента е Саудитска Арабия.

Пазарните участници очакват данните на енергийното министерство на САЩ за резервите от суров нефт и дестилати. Анализатори очакват, че запасите са достигнали 6-седмичен максимум през миналата седмица.

Междувременно цената на златото се понижи след две поредни сесии на покачвания. В края на сесията в Ню Йорк фючърсите на благородния метал със срок на доставка месец април поевтиняха със 70 цента до 1 684,90 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още