IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът на борсата в Ню Йорк отново поскъпна

Пазарът се възстановява след вчерашните разпродажби

20:38 | 07.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът на борсата в Ню Йорк отново поскъпна

Цената на петрола се повиши днес при откриването на официалната търговия в Ню Йорк на фона на добрите икономически новини в САЩ, предаде AFP.

Американският лек суров петрол с доставка през април  поскъпна с 15 цента спрямо закриването вчера до 104,85 долара за барел днес в ранната търговия на Нюйоркската търговска борса.

"Пазарът се възстанови от вчерашните разпродажби", коментира анализатор, цитиран от АФП.

Работниците в САЩ са били по-производителни в края на миналата година макар темпото на производителност да се е забавило от лятото. Това може да е сигнал, че компаниите са  готови да наемат повече работници, отбеляза по-рано AP, цитирайки данните на министерството на труда, според които  производителността - количеството продукция, произведена за един час, е нараснала с 0,9 процента на годишна основа в периода октомври-декември.

Предварителните данни бяха за нарастване от 0,7 на сто.

Междувременно компанията за проучвания на пазара на труда ADP съобщи, че през февруари предприемачите са увеличили броя на служителите си малко повече, отколкото очакваха икономистите.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:40 | 07.03.12 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още