IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Срещата на евролидерите натисна надолу цената на петрола

Силният долар на валутните пазари доведе до понижение от 1 долар при цената на златото

22:44 | 30.01.12 г.
Срещата на евролидерите натисна надолу цената на петрола

Цената на петрола на стоковата борса в Ню Йорк се понижи, след като стана ясно, че европейските лидери няма да финализират на срещата на върха в Брюксел втория спасителен пакет за Гърция, съобщи Bloomberg.

В края на сесията фючърсите на лекия американски суров петрол със срок на доставка месец март поевтиняха със 78 цента, или 0,8%, до 98,78 долара за барел.

В Лондон мартенските контракти на сорта брент поевтиняха със 74 цента, или 0,7%, до 110,72 долара за барел.

Скъпият долар също натисна надолу цената на петрола. Опасенията заради дълговата криза и неяснотата около гръцкия дълг доведоха до спад на еврото на валутните пазари

Цената на черното злато се повлия и от изказването на генералния секретар на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) Абдала ел-Бадри, че петролният пазар е добре снабден.

Министърът на петрола на Саудитска Арабия Али ал-Наими заяви в Лондон днес, че кралството ще остане стабилен доставчик на суров петрол и е в състояние да отговори на липси.

Междувременно силният долар на валутните пазари доведе до понижение и при цената на златото. В края на сесията на стоковата борса в Ню Йорк благородният метал поевтиня с 1 долар, или 0,1%, до 1 734,40 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още