IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът поевтинява за четвърти пореден ден днес

Котировките се отдалечават все повече от 100-доларовата граница заради неясния изход от дълговата криза

10:16 | 19.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът поевтинява за четвърти пореден ден днес

Цената на петрола започна новата седмица с ново понижение. Котировките губят позиции за четвърти пореден търговски ден, като в основата на низходящото движение е поскъпването на щатския долар, пише MarketWatch.

Зелените пари печелят позиции на фона на неясния изход на дълговата криза в Европа. Днес финансовите министри от Европейския съюз ще имат конференция по телефона, на която се очаква постигането на ясен ангажимент за срокове, в които да бъдат разработени новите бюджетни правила.

В часовете за електронна търговия на борсата в Ню Йорк днес лекият суров петрол с доставка през януари поевтинява с 1,1 на сто до 92,54 долара за барел. В петък черното злато затвори при 93,53 долара, което е най-ниското ниво от 2 ноевмври.

„В краткосрочен план посоката на икономиката е надолу, така че спадът в цените на петрола не ме изненадва. Все още има голяма несигурност“, коментира Джеръми Фризен от Societe Generale в Хонконг.

Тази сутрин търгуваният в Лондон петрол сорт брент понижава цената си с 1 на сто спрямо петък до 102,37 долара за барел.

Днес доларовият индекс, който следи движението на зелените пари срещу шест основни валути, се повишава с 0,24 на сто до 80,33 пункта. По правило подобряването на позициите на зелените пари води до спад на интереса към инвестициите в суровини.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още