IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола продължава да пълзи надолу

Вчера котировките записаха позитивна сесия, но впоследствие целият ръст бе заличен в рамките на няколко часа

09:47 | 23.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола продължава да пълзи надолу

Цената на петрола продължава да се отдалечава от психологическата граница от 100 долара за барел. Това се случва основно заради спекулации за ръст на петролните запаси в САЩ, коментират анализатори за Bloomberg.

В рамките на вчерашната борсова сесия лекият суров петрол с доставка през януари поскъпна с 1,1 на сто до 98,01 долара за барел. Това е най-високото ниво на затваряне от 17 ноември насам.

През нощта обаче котировките отстъпиха с 1,7 на сто до 96,39 долара за барел.

„Няма никаква причина инвеститорите да поемат рискове. Данните на Американския петролен институт допринесоха за умерените настроения, но основната движеща сила на пазара е случващото се в Европа“, коментира Рик Спунър, главен анализатор на СМС Markets за Bloomberg.

Публикуваните от института изчисления показват, че запасите от гориво в САЩ са нараснали с 5,57 млн. барела през последната седмица. Това поражда спекулации, че и официалните данни на правителството за нивото на запасите ще дадат сигнали за спад на търсенето на горива.

Тази сутрин цената на петрола сорт брент се понижава с 1,04 долара до 107,99 долара за барел. Това се случва след ръста на котировките от над 2 на сто вчера, който доведе до цена на затваряне от 109,03 долара за барел.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:35 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още