IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола продължава да търси посока

Котировките се движат в тесни граници заради обезпокоителни икономически новини от Азия и неясното развитие на кризата в Европа

09:16 | 21.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола продължава да търси посока

Петролът започна новата седмица с движение в минимални граници. Като основна причина за това се посочват неясното развитие на дълговата криза в еврозоната и обезпокоителните сигнали за забавяне на икономическия ръст в Азия, пише Bloomberg.

Днес Япония обяви данни за първи спад на износа си за последните три месеца, а властите в Сингапур предупредиха, че икономическият ръст на страната може да се забави през следващата година.

На този фон се спекулира, че днешните дискусии за бюджета в САЩ няма да доведат до необходимия консенсус за ограничаване на бюджетния дефицит. Все още пък не е ясно как пазарите на облигации ще приемат смяната на правителството на Испания и поемането на управлението на страната от дясната Народна партия.

Новата седмица стартира с отстъпление за лекия суров петрол, търгуван в САЩ. Януарските фючърси отстъпват с 61 цента до 97,06 долара за барел. През миналата седмица те поевтиняха с 1,6 на сто, което сви ръстa от началото на годината до 6,5 на сто.

Търгуваният в Лондон петрол сорт брент се движи без промяна спрямо петък при цена от 107,56 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:02 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още