IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът поевтиня в Ню Йорк на фона на високото предлагане

Цената на суровината регистрира първи седмичен спад от 7 седмици

11:51 | 19.11.11 г.
Петролът поевтиня в Ню Йорк на фона на високото предлагане

Цената на петрола в Ню Йорк вчера се понижи, увеличавайки разликата със стойността на сорта „Брент“, на фона на спекулации, че дори обръщането на посоката на движение на черното злато по петролопровод в американския Среден Запад няма да успее да преодолее пренасищането там, съобщи Bloomberg.

“Хората разбраха, че са реагирали прекалено агресивно на новината за петролопровода „Seaway“, заяви Фил Флин, анализатор в  PFGBest в Чикаго. „Един петролопровод не е достатъчен да понижи пресищането и обръщането на посоката му не е непременно събитие с бичи характер“, добави той.

Цената по фючърсите за доставка  на американски лек суров петрол през декември се понижи с 1,1% до 97,41 долара за барел, като за седмицата понижението е от 1,6% - първо за последните 7 седмици.

Договорите за доставка през декември се сключват до днес. Цената о фючърсите за януари се понижи с 1,26 долара до 97,67 долара за барел.

В Лондон цената по фючърсите за доставка на сорта „Брент“ през януари се понижи с 0,6% до 107,56 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още