IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола се стабилизира над 95 долара за барел

Златото продължи да пропада по време на азиатската търговия

09:51 | 10.11.11 г.
Цената на петрола се стабилизира над 95 долара за барел

Цената на петрола се стабилизира на ниво над 95 долара за барел в азиатската търговия, след като снощи се понижи до 95,74 долара за барел в Ню Йорк.

Тази сутрин в Сидни фючърсите на лекия американски петрол със срок на доставка месец декември се търгуват на ниво от 95,73 долара за барел. В Лондон сортът брент се котира на 112,24 долара за барел.

Вчера цената на петрола се смъкна от достигнатия тримесечен връх, след като ескалиращата дългова и политическа криза в Италия охлади апетита за риск на инвеститорите.

Суровината поевтиня и под натиска на поскъпващия долар, след като пазарните играчи започнаха да избягват еврото след новината за рекордно високата доходност по италианските облигации.

Цената на златото продължи пропадането си в часовете на азиатската търговия. Благородният метал със срок на доставка месец декември поевтиня с 30,20 долара, или 1,7%, до 1 761,60 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:15 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още