IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът с пето поредно седмично повишение - най-дългата серия от април 2009 г.

Черното злато достигна 3-месечен връх в петъчната търговия след данните, че безработицата в САЩ през октомври е отбелязала първи спад от шест месеца

11:16 | 05.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът с пето поредно седмично повишение - най-дългата серия от април 2009 г.

Петролът се повиши в петъчната сесия, за да отбележи най-дългата си серия от седмични повишения от повече от две години заради спекулациите, че неочакваният първи спад на безработицата в САЩ от шест месеца ще предизвика увеличение на търсенето, съобщава Bloomberg.

Черното злато достигна 3-месечен връх след данните, че безработицата през октомври се е понижила леко от 9,1% на 9%, но цената спадна, след като срещата на Г-20 не успя да договори увеличававне на ресурсите на МВФ за справяне с европейската дългова криза.

„Данните за заетостта са положителни, тъй като показват знаци за възстановяване на икономиката”, коментира Карл Лари, президент на Oil Outlooks & Opinions LLC.

Петролът с доставка през декември се повиши с 0,2% до 94,26 долара за барел в Ню Йорк – най-високото ниво от 1 август. Суровината е поскъпнала с 1% от 28 октомври насам.

Това е петата поредна положителна седмица за петрола – най-дългата такава серия от 3 април 2009 г. От началото на годината фючърсите са поскъпнали с 3,2%.

Сортът Брент с доставка декември се покачи с 1% в лондонската търговия до 111,97 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:15 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още