IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Докладът на Фед и въпросителните около еврокризата смъкнаха цената на петрола

Фючърсите на златото също поевтиняха

22:52 | 19.10.11 г. 1
Докладът на Фед и въпросителните около еврокризата смъкнаха цената на петрола

Цената на петрола предприе отстъпление заради различията между Франция и Германия по предложенията за увеличаване на спасителния фонд за еврото, както и отчетения от Федералния растеж на САЩ скромен икономически ръст през септември, пише Bloomberg.

Фючърсите на американския лек суров петрол със срок на доставка през ноември приключиха търговията в Ню Йорк със спад в цената от 2,23 долара, или 2,5%, до 86,11 долара за барел. В Лондон контрактите на сорта брент поевтиняха с 2,58 долара, или 2,3 на сто, до 108,57 долара за барел.

Различията между Париж и Берлин за ролята на Европейската централна банка (ЕЦБ) при увеличаването на механизма за финансова стабилност изплуваха днес, по време на официалното изпращане на президента на финансовата институция Жан-Клод Трише, чийто мандат изтича в края на този месец, отбелязва Bloomberg.

По-рано през деня обаче се появиха слухове, че двете най-големи икономики в Европа са постигнали споразумение за увеличаването на спасителния фонд за еврозоната.

На 23 октомври ще се състои среща на върха на Европейския съюз, на която ще се дискутират възможностите за справяне с дълговата криза.

Междувременно, редовният доклад на Федералния резерв – т. нар. Бежова книга, отново показа скромен растеж на икономиката през септември.

Цената на златото също се понижи днес. Фючърсите на благородния метал със срок на доставка през декември поевтиняха с 5,80 долара, или 0,4%, до 1 647 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:19 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
vembata
преди 12 години
Нафтата е 2.50лв.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още