IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът с рязък скок от над 3% през нощта

Изненадващи данни за петролните запаси на САЩ и оптимизмът на борсите върнаха интереса към суровината

10:04 | 05.10.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Петролът с рязък скок от над 3% през нощта

Цената на петрола поскъпна рязко през изминалата нощ, като в часовете за електронна търговия на борсата в Ню Йорк котировките добавиха над 3 на сто. По този начин бе компенсирана голяма част от спада, който вчера върна цената на черното злато до най-ниското й ниво за последната година.

Повод за поскъпването дадоха данни за спад на петролните запаси с 3,1 млн. барела през последната седмица, публикувани от Американския петролен институт. Това бе изненадващо за пазарните участници, тъй като предварителните очаквания бяха запасите да запишат ръст, пише MarketWatch.

За смяната на настроенията на пазарните участници повлия и резкият ръст, който записаха водещите борсови индекси в САЩ в последния час на сесията.

Днес се очакват официалните правителствени данни за нивото на петролните запаси в САЩ. Консенсусната прогноза на анализатори, цитирани от Bloomberg, е те да отбележат ръст от 1,5 млн. барела.

През нощта цената на лекият суров петрол с доставка през ноември поскъпна с 3,2 на сто до 78,12 долара за барел. В рамките на вчерашната редовна сесия цената на черното злато отстъпи под 76 долара за пръв път от една година насам.

На борсата в Лондон вчера пък брентът падна под ключовото ниво от 100 долара за барел, отстъпвайки до 98,01 долара за барел. Тази сутрин суровината възвръща част от изгубеното, като котировките напредват с 1,8% до 99,78 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:03 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
cba1957
преди 12 години
Lukoil--spite mai?????Aide vdigaite benzina 4e zakasnqhte be mishozi takiva
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още