IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът рязко пое нагоре след слухове за нов спасителен план в Европа

В рамките на часове черното злато поскъпна с над 6% заради оптимизма, който обхвана пазарите

08:59 | 27.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът рязко пое нагоре след слухове за нов спасителен план в Европа

Цената на петрола регистрира резки движения през изминалото денонощие. След като суровината се движеше с остър спад в първите часове на новата седмица, вчера следобед настроенията рязко се смениха и котировките поеха нагоре.

Причина за оптимизма станаха спекулациите, чe в еврозоната се готви нов пакет от мерки за стабилизиране на икономиката, пише MarketWatch.

Вчерашната сесия на борсата в Ню Йорк приключи с ръст в цената на петролните контракти с доставка през ноември от 0,5 на сто до 80,24 долара за барел. Това се случи въпреки факта, че на определен етап от търговията цената на суровината пропадна до 77,11 долара за барел.

През нощта котировките добавиха още 2,15 на сто до 82 долара за барел. Така, само в рамките на часове, лекият суров петрол записа възходящо движение от 6,3 на сто.

На борсата в Лондон вчера петролът сорт брент повиши цената си с 4 цента спрямо вчера до 102,50 долара за барел. През нощта суровината поскъпна с 1,2 на сто до 103,72 долара за барел.

Подкрепа на петролния пазар оказа оптимизмът, който вчера обхвана Wall Street. Индексът на сините чипове в САЩ Dow Jones Industrial Average се повиши с 2,5 на сто, докато S&P 500 добави 2,3 на сто.

Тази сутрин зелената вълна се пренесе и в Азия, където водещите индекси се оцветиха в зелено. В Токио Nikkei 225 приключи сесията с повишение от 2,2 на сто, а в Хонконг и Сидни основните индекси добавиха по 2,9 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:51 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още