IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола продължава да потъва

Черното злато изгуби близо 3% през изминалото денонощие, отстъпвайки до триседмично дъно

09:25 | 20.09.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола продължава да потъва

Петролът продължава да поевтинява на фона на страховете за Гърция и негативните сигнали за водещите световни икономики. Напрежението на пазара през последното денонощие върна котировките до най-ниското им ниво за последните три седмици.

На борсата в Ню Йорк вчера цената на петролните контракти с доставка през октомври се понижи с 2,6 на сто до 85,70 долара за барел. През нощта черното злато изгуби още 0,3 на сто до 85,50 долара за барел.

Основният двигател на настроенията в началото на новата седмица е ситуацията в Гърция. Вчера бе проведена телеконференция между правителството на страната и кредиторите, която обаче приключи без да се достигне до споразумение. Това поставя под въпрос отпускането на поредния транш от спасителната помощ за страната, пише MarketWatch.

Тази сутрин петролът сорт брент с доставка през ноември се движи почти без промяна спрямо вчера. В рамките на първата борсова сесия за седмицата обаче брентът поевтиня с 2,62 на сто спрямо цената си от петък до 108,11 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:37 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
amanotumnici
преди 12 години
"цената на петрола продължава да потъва" ... такива заглавия те карат да се чудиш как и на кого му хрумват. Цената е мръднала с 2-3 долара вчера и вече говорим за потъване ... Утре ще се вдигне и нещата остават непроменени. Ако цената пада ежедневно 1-2 седмици, тогава може да кажем, че цената на петрола потъва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още