IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на златото удържа нивото от 1 900 долара

Заради сватбения сезон в Индия анализатори прогнозират благородният метал да поскъпне и до 2 000 долара за тройунция

08:46 | 06.09.11 г. 1
Цената на златото удържа нивото от 1 900 долара

Цената на златото се колебае около нивото от 1 900 долара за тройунция, след като вчера достигна 1 905 долара в електронната търговия в Ню Йорк.

Инвеститорите продължават да следят внимателно политическите събития в Европа, включително съдебната власт в Германия, която може да ограничи свободата на правителството да участва във фонда за спасяване на еврото.

Благородният метал се търгуваше на 1 900,64 долара за тройунция, като преди това постигна интрадневен връх от 1 903,09 долара – само 8 долара под рекордната цена от 1 911,46 долара, постигната на 23 август.

Предстои сватбеният сезон в Индия - най-големият потребител на злато в света. Заради по-засиленото търсене анализатори прогнозират благородният метал да поскъпне дори до 2 000 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:54 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Пак не познахте.....!!!Цената на златото с нов исторически рекорд 1920,75 долара за тройунция. И до края на деня, може да стигне и до 2000....!!!Смисъла на златното покритие е в това, че не дава възможност да се печатат лесно пари. Факт е, че цялата система е като един балон който се надува и скоро ще се спука. Най вероятно *** пари-долари емитирани с цел спекулация и лихварство ще изчезнат яко дим(едно кило долари=едно кило хартия). Парите се емитират от ФЕД за държавата, а се използват и от частниците. Това означава, че всеки, на когото е платено в долари е свършил работата за слава, а не- за възнаграждение, защото никой не може да посочи каква е истинската стойност на валутата и каква е покупателната й способност. Чака ги инфлация, като Зимбабве, където 2 000 000 000 000 зимбавийски долара е цената на едно яйце. Цялата им финансова система си е чиста пирамида за ограбване на хората. Завършени *** са ционистките евреи. Това са най- големите лъжци, мошеници и безскрупулни спекуланти, като тези от Goldman Sachs, Световната банка, ЕЦБ, Федералният резерв на САЩ, които натикаха Светът в помийната яма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още