IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът поевтиня до 86 долара за барел

Златото поскъпва най-силно за последните четири седмици

22:29 | 02.09.11 г. 4
Петролът поевтиня до 86 долара за барел

Лошите новини за заетостта в САЩ понижиха цената на нефта. Фючърсите на лекия американски суров петрол със срок на доставка месец октомври поевтиняха с 3,2% до 86,08 долара по време на електронната сесия на борсата в Ню Йорк.

Сделки се сключваха и на цена от 85,42 долара, пише MarketWatch.

Цените на нефта все пак получиха известна подкрепа от все още неназованата тропическа депресия, която приближава Мексиканския залив – сърцето на американската петролна индустрия.

Очаква се тропическата депресия да достигне бреговете на южна Луизиана през почивните дни и да премине в тропическа буря, по данни на Националния център за ураганите на САЩ.

Междувременно, златото поскъпва най-силно за последните четири седмици, след като инвеститорите отново се обърнаха към безопасните активи заради данните за безработицата в Страната на неограничените възможности.

Фючърсите на благородния метал със срок на доставка месец декември добавиха 46,40 долара до 1 875,50 долара за тройунция към 11.02 ч. местно време на Comex, съобщи Bloomberg. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:04 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 12 години
"Между другото така само се замислих , защо цената на горивата у нас не помръдват надолу ????????????"Много е трудно да се сетиш. Даже са го написали хората: "...Фючърсите на лекия американски суров петрол със срок на доставка месец октомври ..."Начи първо требва танкерът да пристигне през октомври от Америка на терминала в Росенец, после да го преработят в бензин и дизел, и когато заредят на бензиностанциите от него, чакай цената да падне с 4-5 стотинки. :lol:Тук някой беше сметнал, че стойността на нефта е някъде около 50- 60 ст. в цялата сума от 2.40 - 2,50 за литър бензин. Останалото са производствени и транспортни разходи, разходи и печалби на търговските вериги и най-вече - акциз и ДДС. Едва ли вече някой в българия ще види някога цена на гориво под 2.30 лв./л.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
stoiloff
преди 12 години
Между другото така само се замислих , защо цената на горивата у нас не помръдват надолу ????????????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
stoiloff
преди 12 години
Създаването на страхова психоза у копувачите е доказан във времето трик. Просто някой чрез златото е намерил начин да направи много милиардери милионери. Да не забравяме, че наскоро известен борсов играч каза че няма повече да инвестира чужди активи!? А защо ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
vankata89
преди 12 години
Защо да са лоши щом петрола пада значи са добри :D. Не ми пука за тъпите американци тях грижа ли ги е че българите живеят с 270лв минимална заплата и имат бонус акциз на горивата. Айде и те малко да усетят мерките на Дянков :).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още