IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола се понижи, след като Бернанке даде надежда, но не и стимули

Приближаващият ураган "Айрийн" също оказа влияние на цената на черното злато

22:44 | 26.08.11 г.
Цената на петрола се понижи, след като Бернанке даде надежда, но не и стимули

Цената на петрола се понижи, след като председателят на Федералния резерв Бен Бернанке заяви, че очаква умереното възстановяване да се засили, а централната банка има инструмени за стимулиране на икономиката, пише Bloomberg. Фючърсите се паднаха с 2,8%, тъй като Бернанке не обяви нови стимули за подкрепа на икономиката.

Цената на петрола с доставка през октомври падна с 52 цента, или 0,6%, до 84,78 долара за барел. Контрактите се покачиха с 3,1% през тази седмица и с 16% спрямо изминалата година.

Цената на петрола сорт брент с доставка през октомври пък се повиши с 42 цента, или 0,4%, до 111,04 долара за барел.

Анализатори предупреждават, че ако ураганът "Айрийн" връхлети фронтално Манхатън, щетите ще бъдат за милиарди долари. По протежението на източния браг на САЩ има 10 рафинерии, чиито капацитет е 1,21 млн. барела на ден.

„Търговците са предпазливи, защото не сме имали такава буря преди“, казват експертите. Според тях това може да окаже голямо влияние върху икономиката, а не само на добива на петрол.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:22 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още