IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на златото записа първи ръст от три сесии

Фючърсите на суровия петрол постигнаха възстановяване късно в четвъртък и приключиха сесията с леко повишение

21:54 | 25.08.11 г.
<p style="margin-bottom: 0cm;">
	Американски дилър на злато показва парче, оценено на 63 хил. долара.<span style="display: none;">&nbsp;&nbsp; </span><em><em>Снимка: Ройтерс</em></em></p>

Американски дилър на злато показва парче, оценено на 63 хил. долара.   Снимка: Ройтерс

Фючърсите на златото приключиха сесията в четвъртък с повишение, което е първи ръст от три сесии, заради слабостта на Уол Стрийт и спекулации, че рейтингът на Германия също може да бъде понижен, които направиха златото по-привлекателно за инвеститорите, предаде MarketWatch.

Цената на златото с доставка през декември се повиши с 5,90 долара, или 0,3%, до ниво от 1763,20 долара за тройунция на подразделението Comex на борсата New York Mercantile Exchange.

Цената на контрактите, която загуби 104 долара в сряда, се възстанови от по-ранно дъно от 1705,40 долара.

По-рано през деня цената на златото продължи да върви надолу, след като в понеделник бе достигнат рекорд от 1 913 долара за тройунция.

Среброто с доставка през септември също поскъпна с 4% и приключи сесията на ниво от 40,75 долара за троунция, а цената на контрактите за доставка на мед през септември нарасна с 2% до 4,08 долара за паунд.

Фючърсите на суровия петрол постигнаха възстановяване късно в четвъртък и приключиха сесията с леко повишение. Петролът с доставка през октомври поскъпна с 14 цента до 85,30 долара за барел на New York Mercantile Exchange. По-рано през деня бе достигнато дъно от 83,01 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още