IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола продължава да пълзи нагоре

Спекулациите, че Федералният резерв отново ще обяви мерки в подкрепа на пазарите, оказват подкрепа на котировките

09:34 | 24.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола продължава да пълзи нагоре

Цената на петрола записа ново повишение през изминалото денонощие. В неговата основа се оказаха спекулациите, че Федералният резерв на САЩ ще обяви нови мерки в подкрепа на пазарите, както и интензивно променящата се ситуация в Либия, пише Bloomberg.

Зелената вълна на фондовите борси ден преди срещата на централните банкери в Джаксън Холу се пренесе и върху петролния пазар. Точно преди година, по време на същото събитие, председателят на Фед Бен Бернанке обяви втората програма за вливане на ликвидност и сега спекулантите се надяват на същото.

В рамките на вчерашната сесия на борсата в Ню Йорк петролните контракти с доставка през октомври поскъпнаха с 1,8 на сто до 85,92 долара за барел. Данните за петролните запаси в САЩ на Американския петролен институт предизвикаха смяна на посоката на движение и тази сутрин суровината се движи със спад от 0,13 на сто до 85,33 долара за барел.

Според публикуваните информации петролните запаси в САЩ са се свили с 3,34 млн. барела през последната седмица, а тези от бензин са нараснали с 6,37 млн. барела. Днес се очакват официалните изчисления на правителството за нивото на запасите.

На борсата в Лондон вчера петролът сорт брент поскъпна с 0,9 на сто до 109,31 долара за барел. Днес суровината повишава цената си с още 0,2 на сто до 109,50 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:09 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още