IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола продължава да спада

Инвеститорите се опасяват, че търсенето на суровината ще се понижи заради признаците за по-слаб растеж на икономиката на САЩ

10:16 | 19.08.11 г.
Цената на петрола продължава да спада

Цената на петрола се понижава в Ню Йорк, тъй като инвеститорите се опасяват, че търсенето на суровината ще се понижи заради признаците за по-слаб растеж на икономиката на САЩ - най-големият потребител на петрол, пише Bloomberg. Фючърсите паднаха с 2,1%.

„Слабостта в еврозоната и възможността от повторна рецесия дърпа цената на петрола надолу“, каза Бен Уестмор, икономист в National Australia Bank в Мелбърн, който прогнозира, че фючърсите ще струват средно 93 долара през третото тримесечие на годината.

Цената на петрола с доставка през септември спада с 1,72 долара до 80,66 долара за барел в електронната търговия в Ню Йорк. Вчера контрактите се понижиха с 5,9% до 82,38 долара. За седмицата цената е загубила 4,6%.

Цената на петрола сорт брент с доставка през октомври се понижава със 71 цента, или 0,7%, до 106,28 долара за барел в лондонската търговия. Цената се понижава с 1,6% за седмицата, но е с 16% по-висока спрямо миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още