IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Трети пореден седмичен спад в цената на петрола

Спадът на потребителското доверие в САЩ компенсира ръста на фондовите пазари и повишените продажби на дребно

11:42 | 13.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
Трети пореден седмичен спад в цената на петрола

Цената на петрола тип Брент на практика остана без изменение в петъчната търговия в Ню Йорк, след като спадът на потребителското доверие в САЩ компенсира ръста на фондовите пазари и повишените продажби на дребно.

Както петролът сорт Брент, така и американският лек петрол записаха понижения в трета поредна седмица, съответно от 1,2% и 1,7%, обобщава Ройтерс.

Потребителското доверие просто отне инерцията на петрола, коментира Джийн МакГилън, анализатор в Tradition Energy.

Брентът с доставка през септември прибави едва 1 цент в петък до 108,03 долара за барел, след като се колебаеше в диапазона 106,86-109,16 долара.

Американският лек перол се понижи с 34 цента вчера до 85,38 долара за барел, след колебания по време на сесията между 84,02 и 87,37 долара.

Премията в цената на Брента спрямо американския петрол остава под рекордното ниво от 26,08 долара, достигнато по време на търговията в четвъртък.

За седмицата до вторник фондовите мениджъри са намалили нетните си дългови позиции във фючърси и опции върху американски петрол до най-ниските им нива за последните повече от 8 месеца, сочи доклад на Commodity Futures Trading Commision.

Според източници от средите на брокерите и фондовете обаче големите колебания в цената на петрола напоследък може да са накарали някои инвеститори да задържат позициите си вместо да излязат от тях прибързано.

Подкрепа за петрола оказа и вероятността от тропически циклон, оценена от щатския център по ураганите на 60% през следващите две денонощия.

Благоприятни за цената на черното злато бяха и седмичните данни за запасите в САЩ, които показаха изненадващ и рязък спад в наличностите от суровината, както и понижение при преработените количествата.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:07 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още