IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола пак тръгна надолу

Това е първото низходящо движение на цената на нефта от 3 дни, златото пак поскъпва

08:21 | 12.08.11 г.
Цената на петрола пак тръгна надолу

Петролът поевтинява заради опасения, че нестабилността на пазарите ще спъне икономическото възстановяване. Цената на фючърсите падна с до 0,7% - първото низходящо движение от 3 дни, пише Bloomberg.

Лекият американски суров петрол със срок на доставка месец септември поевтиня с 62 цента до 85,10 долара за барел по време на електронната сесия на борсата в Ню Йорк. В 12 ч. в Сидни барелът се търгуваше на 85,20 долара.

Фючърсите на сорта брент със срок на доставка месец септември поевтиняха с 48 цента, или 0,4%, до 107,54 долара за барел в Лондон.

Бен Уестмор, икономист в National Australia Bank Ltd. в Мелбърн, Австралия, прогнозира, че цената на петрола на борсата в Ню Йорк ще бъде средно 98 долара за барел през третото тримесечие. „Продължават притесненията около дълговата криза в Европа и като добавим и по-слабите макроикономически данни – това кара хората да се боят от най-лошото“, коментира Уестмор.

Френският президент Никола Саркози и германският канцлер Ангела Меркел ще се срещнат следващата седмица (на 16 август), за да обсъдят опасността за френските пазари, както и икономическото управление на 17-те страни-членки на еврозоната.

Междувременно, цената на златото отново тръгна нагоре в азиатската сесия, като възстанови част от загубите от търговията в САЩ, пише MarketWatch.

Фючърсите на благородния метал със срок на доставка месец декември поскъпнаха с 0,6%, или 10,50 долара, до 1 762 долара за тройунция.

Цената на среброто също върви нагоре. Фючърсите със срок на доставка месец септември поскъпнаха с 19 цента, или 0,6%, до 38,88 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:30 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още