IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола продължава да пада

Данните, че секторът на услугите отчита най-слабия си ръст за последните 17 месеца, а запасите от петрол през последната седмица се нараснали, също се отразиха негативно на котировките

09:31 | 04.08.11 г. 4
Цената на петрола продължава да пада

Цената на петрола се понижава за пети ден в Ню Йорк, тъй като опасенията, че растежът на икономиката на най-големия потребител на суровината се забавя, парираха спекулациите, че Федералният резерв може да започне нова програма за стимулиране, пише Bloomberg.

Цената на петрола вчера се понижи, след като данните показаха, че секторът на услугите отчита най-слабия си ръст за последните 17 месеца, а запасите от петрол през последната седмица се нараснали.

"Участниците на пазара изглежда, че са скептично настроени за растежа в САЩ", каза Бен Уестмор, икономист в National Australia Bank Ltd. в Мелбърн, който смята, че цената на черното злато ще бъде средно 98 долара за барел през третото тримесечие.

Цената на петрола с доставка през септември е надолу с 41 цента, или 0,5%, до 91,52 долара за барел в електронната търговия  в Ню Йорк. Вчера контрактите се понижиха с 1,86 долара до 91,93 долара, което е най-ниското ниво от 27 юни насам.

Цената на петрола сорт брент с доставка през септември е 113,15 долара за барел, което е спад с 8 цента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:04 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
amanotumnici
преди 12 години
Стига сте мрънкали. Ние петрол нямаме, това означава, че се налага да се съобразяваме. На който му е висока цената, да не купува.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
julliano
преди 12 години
Цената на горивата в момента са както при цена на петрола 147 долара/барел, отпреди 2 години. Кое точно перо в разходите е скочило за Лукойл - работните заплати ли, разходите по преработката ли, данъци и такси ли, или просто заделят повече в черната каса за Алекперов и политическите си *** в България???!!! Отговора е кристално ясен и за слепите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
doba
преди 12 години
Очаквам натиск върху Лукойл за сваляне на цените.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
OPASEN
преди 12 години
И защо, по дяволите, бензина ми го продават на 2.53 лв. ??Мутренска работа ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още