IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът поевтиня на фона на опасенията за икономиката на САЩ

Цената на черното злато се понижи и след като стана ясно, че ръстът в американския промишлен сектор се е забавил

09:28 | 02.08.11 г.
Петролът поевтиня на фона на опасенията за икономиката на САЩ

Цената на петрола се понижава за трети пореден ден в електронната търговия в Ню Йорк, тъй като признаците, че американската икономика се забавя, притесняват инвеститорите, които се надяват, че най-големият потребител на суровината в света ще бъде в състояние да разреши кризата с дълга, пише Bloomberg.

Котировките се понижиха с 0,4%, тъй като вниманието е изместено към забавянето на възстановяването на САЩ. Цената на черното злато се понижи и след като стана ясно, че ръстът в американския промишлен сектор се е забавил през юли по-силно от очакванията. Индексът за производствената активност на Institute for Supply Management се е понижил до 50,9 пункта в сравнение с 55,3 пункта преди месец.

"Въпреки че ситуацията с повишаването на тавана на дълга изглежда е решена, слабите макроиндикатори на САЩ засенчиха този проблем, което е и причината за спада в цените на петрола", каза Бен Уестмор, икономист в National Australia Bank Ltd. в Мелбърн, който прогнозира, че цената на черното злато ще бъде средно 98 долара за барел през третото тримесечие.

Цената на петрола с доставка през септември се търгува на ниво от 94,53 долара за барел, което е спад с 36 цента по време на електронната търговия в Ню Йорк. Контрактите вчера паднаха с 81 цента до 94,89 долара, което е най-ниското ниво от 29 юни насам.

Цената на петрола сорт брент с доставка през септември е надолу с 31 цента до 116,50 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още