IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повишеният лимит на дълговете на САЩ вдигна и цената на петрола

Черното злато поскъпва и заради окуражителни данни за производствената активност в Китай

09:18 | 01.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
Повишеният лимит на дълговете на САЩ вдигна и цената на петрола

Цената на петрола започна новата седмица с повишение, след като тази нощ американският президент Барак Обама обяви, че е постигнато споразумение за вдигане на тавана на дълговете на САЩ. Това предизвика оптимизъм на пазара, тъй като поне в краткосрочен план заплахата от необслужване на американските дългове изчезна, пише Bloomberg.

На електронната платформа на борсата в Ню Йорк петролните контракти с доставка през септември повишават цената си с 1,2 на сто до 96,87 долара за барел. По-рано през нощта цената на черното злато се движеше с повишение от 1,7 на сто.

Търгуваният в Лондон петрол сорт брент повишава цената си с 1,2 на сто до 118,15 долара за барел.

За повишението при петрола допринесоха и данните за по-висока от очакваното производствена активност в Китай. Индексът, който следи настроенията на мениджърите в сектора, е отстъпил до 50,7 пункта през юли. Предварителните очаквания бяха той да се свие до 50,2 пункта, след като през юни стойността му беше 50,9 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още