IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът започва новата седмица със спад

Котировките на черното злато отстъпват за пръв път от пет дни насам, причината са полемиките около тавана на американския дълг

08:30 | 25.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът започва новата седмица със спад

Цената на петрола стартира седмицата с отстъпление. Спадът е първи за последните пет дни, като основен двигател на търговията са продължаващите без успех дебати за увеличаване на тавана на американския държавен дълг, пише Bloomberg.

Лекият суров петрол с доставка през септември губи 1,1 на сто в първите часове за търговия през новата седмица. На електронната платформа на борсата в Ню Йорк цената му е 98,74 долара за барел. По този начин се слага край на възхода от миналата седмица, който донесе поскъпване на суровината от 2,7 на сто.

На борсата в Лондон петролът сорт брент поевтинява с 0,7 на сто до 117,79 долара за барел.

В основата на днешното поевтиняване на черното злато стои изказването на говорителя на Камарата на представителите в САЩ Джон Бонър, който заяви, че все още няма напредък в преговорите за увеличаване на тавана на дълга.

На този фон от рейтинговата агенция Standard&Poor’s предупреждават, че съществува 50% шанс топ рейтингът на САЩ да бъде понижен с поне една степен в рамките на следващите три месеца. Решаващ за подобно действие ще бъде именно изходът на преговорите за сделка по отношение на дълга.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:02 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още