IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът поевтинява, след като рейтингът на САЩ бе поставен под наблюдение

Енергийното министерство на САЩ съобщи вчера, че търсенето на бензин е спаднало с 3,2% през седмицата

09:40 | 14.07.11 г.
Петролът поевтинява, след като рейтингът на САЩ бе поставен под наблюдение

Петролът поевтинява по време на електронната търговия в Ню Йорк, след като кредитният рейтинг на САЩ бе поставен под наблюдение за евентуално понижение, пише Bloomberg. Това увеличи спекулациите, че забавянето на икономическия растеж може да понижи търсенето на суровината в САЩ.

Фючърсите паднаха с 0,5%, след като рейтинговата агенция Moody’s обяви, че ще преразгледа Aaa рейтинга на страната за първи път от 1995 г. насам. Цената на петрола отрази и данните на енергийното министерство на САЩ, което съобщи вчера, че търсенето на бензин е спаднало с 3,2% през седмицата, приключила на 8 юли.

"Това преразглеждане на рейтинга е обезпокоително", заяви Антъни Нунан, помощник-генерален мениджър на Mitsubishi Corp. в Токио. "Несигурността, която то създава на пазара е плашеща. Търсенето на суровината е в застой, а това не е здравословно за САЩ", допълни той.

Цената на петрола с доставка през август се понижава с 51 цента до 97,54 долара за барел в електронната търговия в Ню Йорк. Контрактите вчера се повишиха с 62 цента до 98,05 долара за барел - най-високото ниво от 7 юли. Цените са поскъпнали с 27% за последната година. Цената на петрола сорт брент с доставка през август е 118,40 долара за барел, което е спад с 38 цента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:41 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още