IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола се понижава в трети ден заради дълговата криза в еврозоната

Инвеститорите очакват днешния доклад на ОПЕК и утрешния на щатското енергийно министерство, който може да покаже повишение на запасите от суровината

10:26 | 12.07.11 г.
Цената на петрола се понижава в трети ден заради дълговата криза в еврозоната

Петролът се понижава за трети ден в Ню Йорк заради притесненията, че дълговата криза в Европа ще се разпространи, а това ще намали търсенето на суровини, съобщава Bloomberg.

Фючърсите се понижават с 0,9% по време на днешната електронна търговия, след спад от 1,1% във вчерашната редовна сесия, след като повишаващата се доходност по италианските държавни облигации породи опасения, че третата по големина икономика в Европа няма да бъде в състояние да обслужва дълговете си.

Днес се очаква месечния доклад на ОПЕК за петролния пазар, а утре излиза докладът на енергийното министерство на САЩ, който може да покаже, че запасите от гориво в страната са се увеличили за първи път от четири седмици.

"Сега пазарът е по-загрижен за дълговите проблеми в основните европейски страни, а именно Италия", каза Марк Перван, ръководител в Banking Group Ltd. в Мелбърн. "Очаква се стоковите пазари да останат под натиск заради ръста на щатския долар и по-слабите акции", допълни той.

Цената на петрола с доставка през август спада с 82 цента до 94,33 долара за барел в електронната търговия в Ню Йорк. Контрактите вчера загубиха 1,05 долара до 95,15 долара за барел, което е най-ниското ниво от 1 юли насам. Цените са поскъпнали с 26% за последната година.

Цената на петрола сорт брент с доставка през август се понижи с 95 цента, или с 0,8 на сто, до 116,29 долара за барел на Лондонската борса за фючърси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:11 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още