IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът поевтинява за втори ден след сигнали за спад на търсенето в Китай и САЩ

Юнските данни за спад в петролния внос на Китай и ръст на безработицата в САЩ предизвикаха опасенията на инвеститорите

10:05 | 11.07.11 г.
Петролът поевтинява за втори ден след сигнали за спад на търсенето в Китай и САЩ

Петролът поевтинява за втори пореден ден в Ню Йорк заради опасенията на инвеститорите, че спадащият китайски внос и нарастващата безработица в САЩ ще намалят търсенето от двата най-големи световни потребители на суровината, съобщава Bloomberg.

Фючърсите се понижават с 0,9 на сто, след като вчера бяха оповестени данни, че нетният петролен внос на Китай е спаднал с 10% през юни до най-ниското си ниво за последните осем месеца, показват изичсления на агенцията.

За понижението допринасят и петъчните данни на Министерството на труда на САЩ, че през миналия месец работодателите в страната са наели най-малко служители от девет месеца и безработицата се е повишила до 9,2%, което е най-високото ниво през тази година.

Цената на петрола с доставка през август се понижава с 90 цента до 95,30 долара за барел в електронната търговия в Ню Йорк. Контрактите спаднаха с 2,47 долара, или 2,5% до 96,20 долара за барел в петък. Цените обаче са с 28% по-високи спрямо миналата година.

Цената на петрола сорт брент с доставка през август е надолу с 87 цента, или 0,7 на сто до 117,46 долара за барел в Лондонската търговия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:40 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още