IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът се търгува близо до 95 долара за барел във втори пореден ден

Инвеститорите очакват Китай да увеличи усилията си за охлаждане на икономиката, което ще намали търсенето на суровината

10:03 | 05.07.11 г.
Петролът се търгува близо до 95 долара за барел във втори пореден ден

Петролът се търгува близо до 95 долара за барел във втори пореден ден на Нюйоркската търговия, като не успява да увеличи ръста от 4,2%, постигнат през миналата седмица, тъй като инвеститорите залагат, че Китай ще увеличи усилията си за охлаждане на икономиката, което ще намали търсенето на суровината.

Фючърсите се понижават с 0,3% днес, след като Китайската народна банка заяви вчера, че най-големият енергиен потребител в света все още е изправен пред "голям" инфлационен натиск и централната банка ще запази "разумна" парична политика.

"Това със сигурност засяга настроенията на пазара, защото Китай е основният фактор за възходящото движението на цената на петрола", каза Виктор Шум, старши консултант в Purvin & Gertz Inc. в Сингапур. "Някои от последните икономически и производствени данни не бяха толкова добри, така че има сигнали за леко забавяне в Китай", допълни още той.

Цената на петрола с доставка през август е на ниво от 94,75 долара за барел, или надолу с 19 цента в електронната търговия на Нюйоркската борса.

Търговия на пода на борсата вчера нямаше заради националния празник на САЩ - Денят на независимостта. Цената на петрола сорт брент с доставка през август падна с 21 цента, или 0,2 на сто, до 111,18 долара за барел на Лондонската борса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още