IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възходът на петрола продължава

Котировките се задържаха трайно над 95 долара за барел след ръст от над 5% в рамките на две денонощия

09:02 | 30.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
Възходът на петрола продължава

Цената на петрола продължава повишението си от последните два дни и се задържа трайно над 95 долара за барел на борсата в Ню Йорк. Причина за оптимизма и възхода на котировките вчера станаха данните за силен спад на петролните запаси в САЩ, пише Bloomberg.

Вчера американското енергийно министерство публикува данни за спад на запасите с 4,38 млн. барела през последната седмица, което се оказа три пъти повече от предварителните прогнози на анализаторите. За позитивните настроения допринесе и одобряването на мерките за ограничаване на дефицита в Гърция.

На борсата в Ню Йорк вчера цената на лекия суров петрол с доставка през август поскъпна с близо 2,5 на сто до 94,77 долара за барел. По този начин суровината регистрира двудневен ръст от от 4,6 на сто, което не се беше случвало от 10 май насам.

През нощта котировките напреднаха с още половин процент до 95,32 долара за барел.

От началото на годината цената на лекия суров петрол е нараснала с 26 на сто. През второто тримесечие на годината, което приключва днес, черното злато е поевтиняло с 11 на сто.

Днес в часовете за електронна търговия на борсата в Лондон петролът от сорта брент се търгува по 112,31 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:16 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още