IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола се понижи, след като запасите отчетоха ръст

Разочароващите данни за новоразкритите работни места в частния сектор също допринесоха за спада

09:42 | 02.06.11 г.
Цената на петрола се понижи, след като запасите отчетоха ръст

Цената на петрола се понижи за втори пореден ден по време на сесията в Ню Йорк, след като данните показаха, че запасите от суров петрол в САЩ се увеличават с 38 000 барела през май, съобщи Bloomeberg. Данните на Американския петролен институт показват, че запасите от петрол са достигнали 371,6 млн. барела. 

Наред с това дойде и новината за неочаквано малкия брой новоразкрити работни места в частния сектор. Това притисна търговията с горива и фючърсите паднаха с 0,7%.

Разочароващите данни за новоразкритите работни места в частния сектор, както и данните за производството в световен мащаб дават допълнително потвърждение, че икономиката се забавя, а това намалява търсенето на петрол и петролни продукти, каза Марк Перван, ръководител на стоковите изследвания в Australia & New Zealand Banking Group Ltd. в Мелбърн.

Петролът с доставка през юли загуби 67 цента до 99,62 долара за барел в електронната търговия в Ню Йорк. Вчера спадът беше с 2,41 долара, или 2,4 на сто, до 100,29 долара за барел, което е най-големият спад от 11 май.

Нефтът сорт Брент с доставка през юли се търгува за 114,17 долара за барел, което е с 36 цента надолу. Контрактите вчера паднаха с 2,20 долара, или 1,9 на сто, до 114,53 долара за барел, което е най-ниската стойност от 24 май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още