IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола се колебае в тесни граници в началото на седмицата

Очакванията за пазара на труда в САЩ и предстоящият летен сезон са основни двигатели на търговията

11:24 | 30.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола се колебае в тесни граници в началото на седмицата

Цената на петрола извършва движения в тесни граници на старта на седмичната търговия. Котировките се колебаят в рамките на коридор от около половин процент в положителна и отрицателна посока спрямо затварянето си от петък.

Като основна причина за неясната посока се посочват очакванията за данните за пазара на труда, които трябва да излязат в края на седмицата. Влияние оказват и прогнозите за предстоящия летен сезон в САЩ, който по правило е свързан с по-високо потребление на суровината, пише Bloomberg.

Лекият суров петрол с доставка през юли поевтинява с 0,5 на сто до 100,06 долара за барел в часовете за електронна търговия на борсата в Ню Йорк днес. По-рано котировките се движеха с повишение от около 0,3 на сто.

През миналата седмица суровината добави 1,1 на сто, с което увеличи поскъпването от началото на годината до 36 на сто.

Търгуваният в Лондон петрол сорт брент пък поевтинява с 0,3 на сто до 114,70 долара за барел. През миналата седмица брентът повиши цената си с 2,4 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още