IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола продължава да върви надолу

Черното злато записва най-дългата си негативна серия за последните осем седмици, отстъпвайки за четвърти пореден ден

09:30 | 05.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола продължава да върви надолу

Цената на петрола записва най-дългата си негативна серия за последните осем седмици, губейки позиции за четвърти пореден ден. В основата на низходящото движение са опасенията, че икономическият ръст на САЩ ще се забави през следващите месеци, пише Bloomberg.

На борсата в Ню Йорк вчера петролните контракти с доставка през юни поевтиняха с 1,6 на сто до 109,24 долара за барел. Това е най-ниското затваряне от 19 април насам, а през нощта котировките отстъпиха с още 0,4 на сто до 108,79 долара за барел.

Повод за притеснение вчера станаха данните за забавяне на темпа на разкриване на работни места в частния сектор на САЩ през април, както и за забавяне на ръста в сектора на услугите. Това предизвиква опасения, че ще се стигне и до по-бавен темп на нарастване на икономиката като цяло.

Освен това официалните правителствени данни показаха, че потреблението на бензини е стигнало най-ниската си точка за последния месец. Това е допринесло за най-рязкото нарастване на петролните запаси в САЩ от ноември насам.

Тази сутрин барел брент се търгува на цена 121,04 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:55 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още