IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола продължава отстъплението си

Трейдърите все още не са единодушни как ще се отрази убийството на Осама бин Ладен на пазарния риск

09:51 | 03.05.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола продължава отстъплението си

Цената на петрола продължава отстъплението, което започна в началото на седмицата. Основните сили, които движат пазара, са спекулациите за това, че американската икономика ще забави още своя ход, както и оценките около убийството на лидера на Ал-Кайда Осама бин Ладен, пише Bloomberg.

На борсата в Ню Йорк вчера петролните контракти с доставка през юни поскъпнаха с 0,4 на сто до 113,52 долара за барел. През нощта котировките отстъпиха с още 0,7 на сто до 112,75 долара за барел.

Според анализатори смъртта на Осама бин Ладен не може да се разглежда като еднозначно за пазарите събитие. Причината за това е, че поне в краткосрочен план може да станем свидетели на серия терористични атаки като отмъщение срещу САЩ и останалите западни държави.

От Ал-Кайда вече дадоха заявка за това, като обясниха, че заради помощта, оказана на САЩ, Пакистан става цел номер едно за отмъщение. В изявление на организацията бе посочено още, че и американците трябва да са готови за отмъщение.

На борсата в Лондон вчера петролът сорт брент поевтиня с 0,6 на сто до 125,12 долара за барел. Днес котировките губят още около 50 цента до 124,60 долара за барел.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:19 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
kravata_mu
преди 13 години
разбирач, на колко свърши сесията вчера като е стигнал 3 годишен връх?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
Алън
преди 13 години
Абе не Ви ли писна да пишете ГЛУПОСТИ !!!?Как ще е паднал петрола? Вчера по време на щатската сесия цената на лекият суров петрол достигна 3г. връх до 114.85 $ за барел.В момента наблюдаваме лека корекция която е по-скоро консолидация. От 112.20 следва да видим рали и цени от над 115.30 $ за барел, а в момента цената е 113.00$ за барел.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още