IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златото отбеляза нов рекорд след решението на Фед

Запазването на основния лихвен процент в САЩ в рекордно ниските граници оказа подкрепа на цените на фючърсите

22:11 | 27.04.11 г.
<p><i>Снимка: Ройтерс</i></p>

Снимка: Ройтерс

Фючърсите на златото отбелязаха рекорд в сряда, след като бяха подкрепени от рeшението на Федералния резерв на САЩ да запази основния лихвен процент в рекордно ниските граници и от Фед обявиха, че лихвите вероятно ще останат ниски за „продължителен период”, съобщи MarketWatch.

Фючърсите на златото с доставка през юни поскъпнаха с 13,60 долара, или 0,9%, до 1517,10 долара за тройунция на платформата Comex на борсата в Ню Йорк New York Mercantile Exchange.

Фючърсите се търгуваха с повишение от около 5 долара преди изявлението на Фед. Скоро след него цените достигнаха връх от 1515,30 долара за тройунция, по данни на CME Group, която притежава Comex.

В понеделник златото достигна рекорд за деня от 1519,20 долара, когато също затвори на рекордно високи стойности.

Във вторник цените приключиха търговията със спад за първи път от девет сесии.

По-рано опасенията, че Фед може да не използва фразата „за продължителен период” относно запазването на ниската лихва, оказаха известен натиск върху цените на златато, които се понижиха до ниво от 1503,30 долара по време на сесията.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:44 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още