IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златото пое нагоре, петролът продължава надолу

Основните суровини регистрираха движения в тесни граници

22:18 | 09.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Златото пое нагоре, петролът продължава надолу

Златото повиши цената си, тъй като американският долар отстъпи позиции и отново се заговори за опасност от инфлационен натиск. Това се случи на фона на спад в цената на петрола и поскъпване на зърнените храни.

Фючърсите върху златото с доставка през април повишиха цената си с минималното 0,1 на сто до 1 365,50 долара за тройунция. Достигнатата цена е най-ниската от 19 януари насам, пише MarketWatch.

Днес среброто с доставка през март поскъпна минимално до 30,28 долара за тройунция. Котировките на платината и паладия пък се понижиха съответно с 0,1 и 1,4 на сто.

Цената на петрола се понижи и в сряда, регистрирайки пета поредна сесия на спад. Повод за това дадоха официалните данни на американското правителство за петролните запаси в страната. Те показаха изненадващ ръст, който не бе очакван от пазарните участници.

На борсата в Ню Йорк петролните контракти с доставка през март поевтиняха с 0,2 на сто до 86,77 долара за барел. Това се случи въпреки ръста, с който суровината се движеше през по-голямата част от деня.

Доларовият индекс отстъпи с 0,43 на сто до 77,66 пункта. Основната част от понижението за зелените пари дойде след изказването на председателя на Федералния резерв на САЩ Бен Бернанке.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:00 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още