IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на американския лек суров петрол остава трайно под 90 долара

Увеличаващите се запаси на САЩ и стабилизирането на обстановката в Египет са основните фактори, които влияят на пазарните настроения

09:34 | 08.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на американския лек суров петрол остава трайно под 90 долара

Цената на петрола започна седмицата с понижение, като котировките се понижиха до най-ниските си нива от близо две седмици насам. Двете основни причини за това са очакванията за нов ръст на петролните запаси в САЩ и понижаването на напрежението в Египет, посочват анализатори, цитирани от Bloomberg.

В първата сесия за седмицата на борсата в Ню Йорк петролните контракти с доставка през март поевтиняха с 1,7 на сто до 87,48 долара за барел, което в най-ниското затваряне от 27 януари насам. От 7 февруари досега цената на черното злато се е понижила с 5,1 на сто.

На 31 януари цената на петрола достигна най-високото си ниво от 3 октомври 2008 година досега – 92,19 долара за барел. Петролът от сорта брент пък достигна 102,34 долара в началото на февруари, което не се беше случвало от 26 септември 2008 година досега.

На борсата в Лондон вчера петролът от сорта брент отстъпи с 0,6 на сто вчера, а тази сутрин се търгува при 99,36 долара за барел.

Основните новини, които движат пазара, са свързани със случващото се в Египет. Започналите разговори с опозицията в страната дадоха обнадеждаващ сигнал, че напрежението може да продължи да спада през следващите дни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още