IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола продължава да пълзи нагоре

В очакване на данните за безработицата в САЩ черното злато заличи спада от вчера

08:26 | 04.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола продължава да пълзи нагоре

Цената на петрола продължава възходящото си движение, като лекият суров петрол отново се насочва към атака на техническото ниво на съпротива от 92 долара за барел. Това се случва въпреки отстъплението на суровината, регистрирано в рамките на търговската сесия в Ню Йорк вчера.

Във вчерашната сесия котировките отстъпиха с 0,4 на сто до 90,54 долара за барел. През нощта обаче това отстъпление бе наваксано и тази сутрин барел американски лек суров петрол се търгува по 90,86 долара за барел.

В Лондон вчера петролът от сорта брент загуби 58 цента до 101,76 долара за барел, регистрирайки първо отстъпление за последните пет дни. По време на търговията цената на черното злато скочи до 28-месечен връх от 103,37 долара за барел.

Тази сутрин брентът е на крачка от нивото 102 долара за барел, като котировките достигат 101,99 долара.

Повод за вчерашното отстъпление на петрола даде рязкото отстъпление на еврото срещу американския долар. Коментарите на президента на Европейската централна банка за инфлацията в еврозоната предизвика най-резкия спад на единната валута от 23 ноември наасам, като еврото поевтиня с 1,5 на сто.

Тази сутрин курсът евро/долар е при 1,3634 EUR/USD, като пазарите са в очакване на даните за безработицата в САЩ през януари. Те трябва да покажат дали възстановяването на икономиката набира сили или е в застой.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:17 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още