IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първо повишение в цената на петрола за последните пет дни

Цената на петрола се понижи с 2,7% през миналата седмица, но остава с 19% над нивата си отпреди една година

09:03 | 24.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Първо повишение в цената на петрола за последните пет дни

Цената на петрола се повишава за първи път през последните пет дни в днешната азиатска търговия, под влияние на очаквания, че икономическите данни от САЩ и Европа през идните дни ще потвърдят, че икономическото възстановяване продължава, което ще засили търсенето на петрол.

В края на тази седмица излизат данни за брутния вътрешен продукт на САЩ през четвъртото тримесечие, които според оценките на анализатори ще покажат ръст на икономиката от 3,5% на приравнена към годишна основа база спрямо 2,6% ръст за предходното тримесечие, пише Bloomberg.

Междувременно излиза и поредица от данни за състоянието на сектора на услугите и производството в еврозоната, които също се очаква да покажат подобрение и по-бързи темпове на растеж.

Американският лек суров петрол с доставка през март поскъпва с 0,5% до 89,55 долара за барел по време на днешната предварителна търговия на Нюйоркската петролна борса.

Цената на петрола се понижи с 2,7% през миналата седмица, но остава с 19% над нивата си отпреди една година.

На Лондонската петролна борса сортът брент поскъпва с 0,5% до 98,04 долара за барел. Мартенските фючърси на брента приключиха сесията в петък с повишение от 1,1% до 97,60 долара за барел.

Златото с доставка през март също поскъпва, като се търгува с повишение от 0,8% до 1 352,30 долара за тройунция днес. От началото на този месец цената му се е понижила с 5,7 на сто, след като в началото на декември скочи до рекордните 1 432,50 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:54 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още